У Львові депутатів від «Свободи» звинуватили в антиукраїнській політиці

Your browser doesn’t support HTML5

Група львівських активістів і журналістів протестували проти дій народних депутатів з фракції «Свобода» у Національній телекомпанії України.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасники акції прийшли до голови Львівської обладміністрації, народного депутата від ВО «Свобода» Ірини Сех з плакатами «Свобода» працюйте на Україну, а не російську пропаганду», «Герой?».

Львівський активіст Андрій Мисик назвав дії депутатів у НТКУ спланованою акцією партії «Свобода» для дискредитації України на світовому рівні.

«Єврокомісар робить заяву про можливе приєднання України до Європейського союзу, через годину вже МЗС Росії говорить про те, що в Україні при владі праворадикали, через півгодини праві радикали показують себе у всій красі. Якщо це були емоції, то хто виклав у соціальну мережу відео? Для чого було ці емоції знімати і виставляти?», – наголосив активіст.

Голова Львівської ОДА, народний депутат від ВО «Свобода» Ірина Сех запросила учасників протесту на розмову і пояснила, що її однопартійці були «дещо емоційними», без розуміння того, що ВО «Свобода» вже влада і має діяти по-іншому.

«Ці емоції викликані подіями в Криму. Можливо, десь Перший національний канал їх не так висвітлював», – зауважила очільник області.

Львівські протестувальники вимагають, щоб народний депутат від ВО «Свобода» Ігор Мірошниченко здав депутатський мандат і відповідав перед судом за свої дії.

18 березня група парламентарів від ВО «Свобода» на чолі з Ігорем Мірошниченком силою змусила написати заяву на звільнення в.о. президента НТКУ Олександра Пантелеймонова. Цей інцидент знімався на відео, яке свободівці поширили в інтернеті, а потім його підхопили російські ЗМІ.

Дії парламентарів розкритикували прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок, лідер партії УДАР Віталій Кличко. В.о. генпрокурора пообіцяв провести об’єктивне розслідування.

Обурення діями свободівців висловила представник ОБСЄ зі свободи ЗМІ Дуня Міятович.