Яценюк про підписання угоди з ЄС: це відповідає сподіванням мільйонів українців

Голова українського уряду Арсеній Яценюк і голова Європейської ради Герман Ван Ромпей сьогодні в Брюсселі, 21 березня 2014 року

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав історичним і для України, і для Європи момент підписання політичної частини угоди про асоціацію.

«Ця угода розповсюджується на найбільш життєво важливі сторони, насамперед, співробітництво в сфері безпеки й оборони. Ця угода створює спільний (з ЄС) орган ухвалення рішень. Він покликаний допомогти в процесі проведення справжніх реформ у моїй країні. Нарешті, ця угода відповідає сподіванням мільйонів українців, що бажають стати частиною Європейського союзу», – сказав Яценюк після підписання угоди сьогодні в Брюсселі.

Напередодні підписання український прем’єр підтвердив, що остаточна мета України – це повноправне членство в ЄС.

Зі свого боку, голова Європейської ради Герман Ван Ромпей заявив, що підписання угоди про асоціацію – «це жест, який символізує важливість, яку обидві сторони – ЄС та Україна – надають своїм відносинам, і спільне бажання їх поглиблювати». «Цей крок визнає прагнення народу України жити в державі, керованій цінностями, демократією та верховенством права, де всі громадяни причетні до національного процвітання. А також мають широке прагнення гідного життя, як нації, європейського способу життя», – заявив Ван Ромпей.

Тим часом, на адресу голови українського уряду вже надходять привітання.
Посол США в Україні Джеффрі Пайєт написав у своєму мікроблозі в Twitter: «Вітаємо прем’єр-міністра Яценюка та народ України з підписанням угоди про асоціацію із ЄС. Важливо для побудови єдиної, процвітаючої демократії».

Сьогодні в Брюсселі підписали політичну частину угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Економічна частина угоди має набути чинності після завершення виборчого процесу в Україні, у проміжку між літом 2014 і початком 2015 року.