Під Рівним невідомі вбили керівника західноукраїнського «Правого сектора»

Your browser doesn’t support HTML5

Незадовго до вбивства, лідер західноукраїнського «Правого сектора» розкритикував політику Путіна в Україні

Під Рівним невідомі вбили керівника західноукраїнського «Правого сектора». Це сталося біля найближчого до Рівного села Бармаки. За повідомленням керівника Рівненського УНА-УНСО Ярослава Гранітного, Олександра Музичка (псевдо Білий) розстріляли невідомі, які приїхали до місцевого кафе на трьох мікроавтобусах близько опівночі. Усіх відвідувачів вивели на вулицю. На Музичка начебто одягли наручники. Місцеві мешканці чули дві автоматні черги.

Коли Олександра Музичка знайшли неподалік кафе, на ньому була роздерта сорочка – ймовірно, убивці переконувалися у відсутності бронежилета. Його вбили двома пострілами в серце.

Окрім того, невідомі викрали трьох бійців «Правого сектору» та двох звичайних громадян, серед яких і начальник міського центру зайнятості Володимир Даценко.

Правоохоронці коментарів не дають.

13 березня координатор «Правого сектора» в Західній Україні Олександр Музичко написав на своїй сторінці у соціальній мережі:

«Керівництво генпрокуратури і МВС України прийняло рішення про моє фізичне знищення або захоплення і видачу мене Росії, для того, щоб потім все звернути на спецслужби РФ. Для проведення цієї операції вже створений спецзагін. Ми володіємо на 100% достовірною інформацією», – написав Олександор Музичко. Це моє звернення прошу вважати офіційним зверненням до СБУ України. Звертаюсь також до своїх побратимів, до всіх українців, націоналістів-патріотів: я не боюся смерті і живими не здамся! Хай мої вороги не надіються, що знищивши мене, вони будуть спати спокійно. Моє місце займуть інші патріоти, які продовжать нашу боротьбу».

У березні Слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу щодо координатора українського «Правого сектора» Олександра Музичка «за вбивство щонайменше 20 полонених військовослужбовців федеральних сил». Йдеться про участь Олександра Музичка у російсько-чеченській війні.

Олександр Музичко був особистим охоронцем Джохара Дудаєва і отримав звання Героя Чечні. Його ім'ям була названа одна з вулиць чеченської столиці – Грозного.