Лідер кримських татар Мустафа Джемілєв виступить на Раді безпеки ООН

Мустафа Джемілєв, лідер кримськотатарського народу

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв сьогодні виступить на засіданні Ради безпеки ООН у Нью-Йорку. Про це повідомили в прес-службі Междлісу.

Під час перебування за океаном Джемілєв зустрінеться з послом України в США Олександром Моциком, сенатором Джоном Маккейном, спікером Палати представників Джоном Бейнером, із представниками кримськотатарської громади США. Крім того, Мустафа Джемілєв планує виступити у Фонді Карнегі за міжнародний мир.

Раніше лідер кримськотатарського народу, Мустафа Джемілєв оголосив про намір кримських татар провести свій референдум:

«Наш референдум на відміну від російського, не буде фальшивим. У Нью-Йорку, на Раді Безпеки в ООН, я маю намір торкнутися цієї проблеми. Кримські татари проведуть свій референдум по статусу Криму», – сказав Джемілєв.

Засідання Радбезу ООН в Нью-Йорку відбудеться з ініціативи України і Литви. Головна тема засідання Радбезу ООН – ситуація в Криму.

У суботу, 29 березня, на позачерговій другій сесії Курултаю кримські татари проголосували за створення своєї автономії на півострові. Глава Меджлісу Рефат Чубаров тоді ж заявив, що референдум кримських татар проведуть у разі необхідності демонстрації волі народу.