Київське бюро Радіо Свобода відзначили премією імені Дейвіда Берка

Співробітники Київського бюро Радіо Свобода

Рада директорів мовлення США (BBG) нагородила Київське бюро Радіо Свобода премією імені Дейвіда Берка.

У Раді директорів відзначили роботу колективу під час висвітлення громадсько-політичної кризи в Україні наприкінці 2013 і на початку 2014 року, яка виникла внаслідок несподіваної відмови тодішнього президента Віктора Януковича від підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Журналісти Радіо Свобода у прямому ефірі передавали драматичне відео з епіцентру подій, пропонували своїй аудиторії поглиблений аналіз подій, свідчення очевидців, реакції учасників протистояння з різних боків.

«Ці хоробрі чоловіки і жінки являють собою найкраще з міжнародних засобів масової інформації США, – сказав голова BBG Джефф Шелл. – Їх прагнення до досконалості, рішучість і відвага є зразковим прикладом нашої роботи. Наша аудиторія зростає, і це вплив їхньої роботи».

Дейвід Берк був засновником і керівником Ради директорів мовлення США протягом перших трьох років її існування. Премію його імені щороку отримують журналісти американського закордонного мовлення за винятковий професіоналізм, хоробрість і роботу в екстремальних умовах.