Голова Черкаської ОДА обіцяє протидіяти сепаратизмові в області

На Черкащині твердо протидіятимуть проявам сепаратизму, заявив голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко.

«Ми сьогодні будемо діяти твердо, якщо такі прояви сепаратизму будуть діяти на території Черкаської області. Ми отримуємо інформацію, про те, що Російська Федерація фінансує деяких осіб, для того, щоб діяти на території Черкащини. Але ми цю ситуацію тримаємо повністю під контролем», – сказав Ткаченко.

Детальнішу інформацію він відмовився оприлюднювати, пославшись на те, що це «робота відповідних служб».

Водночас голова ОДА запевнив, що взяв під особистий контроль знищення гасел на підтримку Путіна, написаних на парканах у Черкасах.

«Я просив місцеву владу, щоб зафарбували ці гасла, але вона не відгукнулася. Тому я попросив представників Самооборони, вони почали працювати, зафарбовувати ці гасла. Бо це якраз прояви сепаратизму», – переконаний Ткаченко.

Між тим сьогодні у місцевому інтернет-виданні «Дзвін» з’явилася інформація, що найближчим часом до Черкас «почнуть прибувати посланці сепаратистів зі Сходу».

У середині березня черкаська Самооборона спільно із управлінням СБУ в Черкаській області затримали близько тридцяти осіб. Самооборонівці тоді переконували, що це були російські пропагандисти, які приїхали на з’їзд територіальних громад, що мав відбуватися у Черкасах із 12 до 14 березня.