Тимошенко закликає захищати територію України

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка кандидує від партії на посаду президента, заявила сьогодні, що Росія фактично розпочала неоголошену війну проти України, і закликала демократичні країни адекватно оцінити й відреагувати на ці події.

Будь-яке зволікання з боку світової спільноти може призвести до подальшої втрати Україною своїх територій, сказала Тимошенко в ефірі телеканалу ICTV, як цитує її особистий сайт політика.

Вона також наголосила, що повністю підтримує антитерористичну операцію, яку українська влада зараз проводить на Сході України для припинення військової агресії Росії в Донецькій, Луганській області і взагалі на будь-якій частині України.

«Якщо ми не почнемо діяти сьогодні, причому адекватно, сильно, рішуче, територія буде втрачена, і наша рідна земля потрапить під окупацію Росії», – заявила Тимошенко.

За її словами, треба створювати народний рух опору з тих людей, які добровільно готові захищати Україну, – військових, які мають досвід участі у бойових діях, колишніх співробітників спеціальних підрозділів, кваліфікованих фахівців із формування військових стратегій і доктрин.

На її думку, східноукраїнський сценарій конфлікту може поширитися й на Київ, бо у столиці на Майдані лунали заклики «штурмувати і валити владу», й «сотні озброєних людей оточують зараз Верховну Раду України».

Під Верховною Радою сьогодні ввечері, після віча на майдані Незалежності, кількасот мітингувальників вимагали активних дій влади для боротьби з сепаратизмом на Сході країни, а також звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та виконувача обов’язків президента Олександра Турчинова – через їхню, як вважають демонстранти, злочинну бездіяльність.

Обидва політики, як і Тимошенко і ще низка представників нинішньої влади, є батьківщинівцями.