Суд заборонив реконструкцію Гостиного двору

Your browser doesn’t support HTML5

Київський апеляційний адміністративний суд скасував дозвіл на реконструкцію Гостиного двору. Суд частково задовольнив апеляційну скаргу громадського активіста Ігоря Луценка.

Відтепер будь-які будівельні роботи на території пам’ятки архітектури є незаконними, розповіли представники позивача в суді. За словами адвоката Юлії Науменко, припинити роботи в Гостиному дворі може як виконавча служба, так і громадськість.

«Вже завтра або навіть сьогодні ввечері громадськість може прийти до будівлі з рішенням суду, яке набрало законної чинності сьогодні і вже діє, і вимагати від забудовника припинити роботи», – заявила Науменко.

Далі захисники намагатимуться повернути будівлі статус пам’ятки архітектури національного значення, а також добиватимуться скасування дозволів київської влади про надання дозволів на будівництво і землевідвід для проведення реконструкції.

Гостиний двір – будівля, зведена на Подолі у Києві на початку 19-го століття. У серпні 2011 року Гостиний двір виключили з переліку памʼяток архітектури, у квітні 2012 року Київрада дала дозвіл на реконструкцію будівлі під торговельно-офісний центр.