Лавров у розмові з Керрі поскаржився на АТО і «політвʼязнів» в Україні

Джон Керрі і Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у телефонній розмові з державним секретарем США Джоном Керрі виступив за припинення антитерористичної операції в Україні. Про це йдеться у повідомленні на сайті МЗС Росії.

«Сергій Лавров наголосив на необхідності вжити термінових заходів для деескалації ситуації в Україні, передусім – припинити військову операцію проти учасників протестів і покласти край агресивним діям ультранаціоналістів із «Правого сектору», – мовиться у повідомленні відомства.

У бесіді з Керрі Лавров також заявив про «проблему політвʼязнів» і закликав США «використати свій вплив для звільнення арештованих лідерів протестного руху на південному сході України».

Очільники зовнішньополітичних відомств Росії і США також обговорили ситуацію довкола затримання біля Словʼянська військових інспекторів ОБСЄ. У російському МЗС зазначили, що представники ОБСЄ «вирушили на південний схід без належного сповіщення громадських структур, що контролюють ситуацію на місцях».

За даними західних агенцій, Джон Керрі у бесіді з Сергієм Лавровим закликав Росію вплинути на збройні угруповання на сході України, щоб ті звільнили військових експертів ОБСЄ.