Одеса продовжує боротися із сепаратистами

У центрі Одеси квіти на згадку про загиблих проукраїнських активістів, 3 травня 2014 року

Одеса – На другий день після вуличного протистояння між активістами Майдану та «антимайдану», що відбулося в Одесі під часу збору футбольних фанатів харківського Металісту та одеського Чорноморця, повним ходом йшла, так би мовити, «робота над помилками». Окрім затримання сепаратистів, почалися також і кадрові зміни.

Голову обласного УМВС Петра Луцюка було знято з посади, а виконувачем обов’язків призначено полковника міліції Дмитра Фучеджи. Останній повідомив про посилення патрулів вулиць та збільшення їхньої кількості до двохсот. Крім того, за участь у п’ятничних подіях було затримано понад півтори сотні осіб та відкриті кримінальні провадження за фактами масових заворушень і нападу та погроз щодо працівника правоохоронних органів.

Віталій Ярема, перший віце-прем’єр-міністр України, що прибув в Одесу, повідомив про відкрите прокуратурою кримінальне провадження щодо невиконання правоохоронними органами своїх обов’язків.

Міліція повідомляє, що лише на дослідження місця трагедії знадобиться декілька днів.


У відповідь на низку затримань представники Куликового поля в суботу пікетували будівлю міського УВС на Преображенській вулиці, де за їхньою інформацією знаходились самі затримані. Протестувальники передали листа із вимогою звільнити активістів та пообіцяли знову зібратись у неділю на Куликовому полі.

Служба безпеки України повідомила, що масові заворушення в Одесі відбулися за фінансування колишніх посадовців уряду Януковича – Арбузова та Клименка. А самі сутички у місті відбувалися за участі незаконних військових формувань Придністров’я, а координували їх диверсійні групи з Росії.

У підпалі Будинку профспілок можуть бути винними самі «антимайданівці»

За інформацією Міністерства внутрішніх справ, причиною загоряння будинку профспілок на Куликовому полі могли бути «коктейлі Молотова», кинуті з верхніх поверхів у майданівців. Останні під час пожежі намагались врятувати людей, що забарикадувались у будівлі. Пожежа з верхніх поверхів поширилась по всьому будинку, в результаті чого загинуло близько сорока осіб і чимало людей було госпіталізовано.

Будинок профспілок


У міськраді послались на зайнятість міського голови Олега Бриндака «у різних заходах» та від коментарів для Радіо Свобода відмовились.

Будинок профспілок