Пашинський: посадовці-учасники «референдумів» відповідатимуть перед законом

«Референдум» під дулами автоматів сепаратистів, Донецьк, 11 травня 2014 року

Тимчасовий виконувач обов’язків голови адміністрації президента Сергій Пашинський заявив у неділю, що посадові особи Донецької та Луганської областей, які братимуть участь у «злочинному дійстві» з сепаратистськими «референдумами», будуть притягнуті до відповідальності згідно з законами України.

«Ми будемо в рамках законів України суворо реагувати на будь-які прояви сепаратизму та тероризму», – заявив він на брифінгу.

За словами Пашинського, які наводить прес-служба голови держави, на двох третинах Донецької і Луганської областей взагалі ніякого референдуму немає. «У деяких великих містах, які перебувають під контролем терористів на сьогоднішній день, це по суті міні-мітинги, які фіксуються роздрукованими на принтері бюлетенями», – сказав він.

Фактично ніякого референдуму там не відбувається, наголосив посадовець. «Це не більше ніж інформаційна кампанія терористів, щоб прикрити свої злочини думкою жителів Донецька і Луганська», – заявив Сергій Пашинський.

У неділю в деяких частинах Донецької й Луганської областей, які нині контролюють збройні проросійські сепаратисти з угруповань «Донецька народна республіка» й «Луганська народна республіка», намагаються провести незаконні «референдуми» щодо «незалежності» цих територій. Україна й держави світу вже заявляли, що ці заходи незаконні й нелегітимні, і їхнє проведення не має ніяких наслідків.