Росія веде проти України війну нового покоління, яку готували кілька років – керівник Міноборони

Михайло Коваль

Москва веде проти України неоголошену війну нового покоління, до якої готувалась декілька років, заявив виконувач обов’язків міністра оборони Михайло Коваль.

«Це війна нового покоління... Фактично, сусідня країна розв’язала війну, надіславши сюди спеціальні диверсійні загони», – повідомив Коваль.

За його словами, військовослужбовці Збройних сил Росії навіть не приховують, звідки вони.

«Вони представляються, хто вони є. Коли був напад на одну з наших баз, до нас підійшли офіцери і відразу назвалися, що вони із розвідувального полку, із 45-го розвідувального полку Повітрянодесантних військ. Вони запропонували нам здатися і навіть називали свої прізвища. Можливо, сумнівним є достовірність прізвищ, але те, що такий полк дійсно існує, я даю вам гарантію на 200 відсотків. Тому в мене є всі підстави говорити те, що я кажу», – зазначив в.о. міністра оборони.

Коваль також наголосив, що «війна ведеться не за правилами», оскільки мирних людей ставлять бар’єром між сепаратистами і силовиками. «Війна триває непроста, але ми з неї робимо висновки», – наголосив він.

Крім того, в.о. міністра оборони додав, що воювати з Росією непросто ще й тому, що на Україну напала держава, яка є одним з трьох гарантів безпеки України.

«Такого ще у світовій практиці не було. Ми очікували, що Росія захищатиме нас, якщо якась інша держава зазіхатиме на нашу територію», – зауважив Коваль.

Загалом за результатами антитерористичної операції, за інформацією в.о. міністра оборони України, загинули дев’ятеро військовослужбовців Збройних сил.