Київські школи вже святкують «останній дзвоник»

Your browser doesn’t support HTML5

Київські школи вже розпочали святкування «останнього дзвоника», хоча зазвичай це свято припадає на останні дні весни. Цьогоріч директори побоюються, що ситуація в місті після президентських виборів 25 травня буде напруженою, хоч і не афішують це як головну причину раннього святкування. Тож старшокласники вдягли стрічки випускників уже тепер.

Директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки Юрій Кононенко наголошує, що відповідно до українського законодавства школи мають право на власний розсуд визначати дату традиційного свята «останнього дзвоника».

«Це пов’язано з тим, що міністерство визначає дати, з якого по яке число проводиться державна підсумкова атестація, ці дати фіксовані. Все інше навчальний заклад визначає сам, зокрема, все, що пов’язано з випускними вечорами та святом «останнього дзвоника», – додає Юрій Кононенко.

Подібні ранні святкування зовсім не означають, що уроків у старшокласників більше не буде: попереду у них останні контрольні та зовнішнє незалежне оцінювання. Цьогорічні випускники провели в школі 11 років, що становить значну частину життя 17-річних підлітків. Свої наступні 11 років поки не можуть спрогнозувати, проте певні плани на майбутнє вже є.

«Сім’я, діти і робота політологом. І я точно знаю, що так буде. Можливо через пару років ви вже будете за мене голосувати», – розмірковує випускниця Владислава Савкова.

Свято «останнього дзвоника» проводитимуть в школах до початку літа. Основна сесія проведення зовнішнього незалежного тестування з 3 до 27 червня.