Міноборони Росії: війська повертаються в місця дислокації

Російські військові під час навчань, 3 квітня 2014 року

Військові частини і підрозділи Збройних сил Росії, що проводили навчання на полігонах Ростовської, Бєлгородської і Брянської областей, повертаються в пункти постійної дислокації, заявляє Міноборони Росії.

«Усі військові частини та підрозділи, що виконували комплекс планових заходів бойового навчання на віддалених полігонах на початок літнього навчального періоду (1 червня 2014 року), повернуться в пункти постійної дислокації», – йдеться у повідомленні управління прес-служби та інформації Міноборони Росії.

За повідомленням, яке цитують російські ЗМІ, «протягом доби підрозділи демонтували польові табори і навчально-матеріальну базу, завершили вантаження майна, підготовку техніки до здійснення маршів і вирушають на залізничні станції вантаження та аеродроми».

Водночас секретар армії США Джон Макг’ю сьогодні заявив, що США помітили рух російських військ поблизу кордону з Україною, але не масштабне відведення.

За даними НАТО, Росія тримає близько 40 тисяч військових у регіоні біля кордону з Україною.

У прикордонній службі України вчора повідомили, що на території Росії у 10-кілометровій зоні від кордону з Україною військ немає. Чи відведені російські війська, розташовані далі, невідомо.