Наливайченко: події під Волновахою – це теракт

Your browser doesn’t support HTML5

Голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко назвав терористичним актом події під Волновахою Донецької області, де загинули 16 військовослужбовців.

«Розстріл наших військових, який стався поблизу Волновахи, це є терористичний акт, це є зухвалий розстріл українських військових, які перебували на своїй землі, відповідно діяли з місцевим населенням», – наголосив він.

Наливайченко наголосив, що ці військовослужбовці не мали безпосередньо антитерористичних завдань, а просто забезпечували охорону блокпосту.

При цьому бойовики, які вели розстріл, як і раніше в аналогічних ситуаціях, прикривалися мирними жителями, додав він.

Водночас, за словами Наливайченка, у день виборів жодних військових операцій проводитись не буде, а вже після виборів ці люди будуть затримані або знешкоджені.

Наливайчеко категорично не погодився з припущеннями, що військовослужбовці могли загинути через службову недбалість. «Це терористичний акт… Саме така кваліфікація. Усе інше – це використання пропаганди, ще й проти тих людей, яких розстріляли терористи», – наголосив він.

Вранці 22 травня у Волноваському районі група озброєних бойовиків вчинила напад на блокпост українських військовослужбовців. За даними Міноборони, «терористи підступно, із засідки, відкрили масований вогонь із стрілецької зброї, ручних протитанкових гранатометів і мінометів по блокпосту, на якому несли службу військовослужбовці однієї з військових частин ЗС України». За офіційними даними, загинули 16 військовослужбовців.