Один тур – це дуже добре, бо не буде більше колотнечі – Єрмолаєв

Проведення виборів в один тур (про що свідчать дані екзит-полів) є дуже позитивним моментом. Про це в ефірі інтернет-марафону Радіо Свобода заявив директор Національного інституту стратегічних досліджень Олександр Єрмолаєв.

«Один тур – це дуже добре. Це означає, що у нас не буде ще два чи три тижні колотнечі, що дещо зніметься загострення в політичній боротьбі. Але тут є велике «але». В східних областях була невисока явка. З цим треба обов’язково рахуватися переможцеві», – сказав він.

За словами Єрмолаєва, в уподобаннях українців в умовах гострої кризи був запит на політиків, які відстоювали в першу чергу позицію компромісу, позицію примирення. І уособленням таких очікувань став Петро Порошенко.

«Для України зараз дуже важливо визнати те, що лідер перегонів має не лише правове, але і соціальне право стати главою держави. Це толерантність і визнання того, що такий підсумок виборів потрібен всім», – сказав він.

Кандидат на посаду президента України Петро Порошенко лідирує на виборах глави держави з показником 55,9 відсотка. Такими є дані Національного екзит-полу (опитування, проведеного на виході з виборчих дільниць).