ЦВК має обробити дані одного округу для отримання попередніх результатів виборів

Михайло Охендовський

Центральній виборчій комісії залишилося обробити результати голосування одного округу для підрахунку 100% електронних протоколів на позачергових виборах президента. Про це повідомив голова ЦВК Михайло Охендовський.

За його словами, ЦВК завершила прийом електронних протоколів від окружкомів.
«Ми отримали всі 100% електронних протоколів... Більше надходжень даних у систему електронним шляхом ми не очікуємо», – сказав він.

Водночас підраховані на даний час 99,49% електронних протоколів.

Як заявив Охендовський, для попереднього оголошення електронного підрахунку голосів ЦВК залишилося ввести в ручному режимі дані округу №60 (центр у Мар’їнці Донецької області). Цей округ не мав можливості передати ЦВК дані електронним шляхом.

Разом з тим, Охендовський не зміг спрогнозувати, коли саме результати голосування цього округу будуть оброблені.

«Сьогодні ЦВК планує ввести до системи "Вибори" результати підрахунку голосів дільниць виборчого округу № 60 Донецької області. Це буде робитись у ЦВК вручну. Після того, як цей процес буде завершений, ми будемо готові назвати результати попереднього стовідсоткового підрахунку голосів виборців на виборчих дільницях», – сказав Охендовський.

За попередніми даними, на виборах президента за Петра Порошенка проголосували 54,7% виборців. Друге місце посіла Юлія Тимошенко із 12,81% голосів.

Тим часом, спікер парламенту, в.о. президента Олександр Турчинов сьогодні на засіданні парламенту привітав Порошенка з перемогою на виборах.