Литвин спростував повідомлення про збір підписів щодо призначення його спікером

Володимир Литвин

Колишній голова Верховної Ради, народний депутат Володимир Литвин спростував повідомлення про те, що у Верховній Раді нібито збирають голоси під його обрання новим спікером парламенту. В ефірі Радіо Свобода Литвин також назвав «абсолютною маячнею» інформацію про те, що він начебто мав зустріч із новообраним президентом України Петром Порошенком стосовно можливості повернення у крісло спікера.

Володимир Литвин також зазначив, що питання переобрання нинішнього складу парламенту України є відкритим. З одного боку, Литвин визнає, що після перемоги Майдану ставлення суспільства до чинної Верховної Ради є дуже критичним. З другого боку, екс-спікер констатував: нинішній депутатський корпус, «пересиливши себе, пересиливши страх», все-таки усунув із посади Віктора Януковича, ухвалив рішення, конче необхідні для стабілізації становища в Україні.

Якщо все-таки цей парламент переоберуть, у наступному скликанні законодавчого органу, на думку Литвина, залишиться 20 відсотків нинішніх народних депутатів.

Раніше на своїй сторінці у «Фейсбуці» журналіст Віктор Шлінчак повідомив, нібито «під обранням нового голови парламенту (Володимира Литвина) є 265 голосів». «Зі списком цих депутатів Литвин буде зустрічатися з Порошенком – і від цієї розмови буде залежати дуже багато…» – йшлося у дописі.