Ефект від санкцій проти Росії зростатиме – конгресмен Каптур

Your browser doesn’t support HTML5

Конгресмен США Марсі Каптур заявляє, що ефект від санкцій, запроваджених низкою країн проти Росії, часом ставатиме дедалі більш відчутним. Про це член Конгресу США сказала в інтервʼю Радіо Свобода.

«Із часом ефект від санкцій все більше даватиметься взнаки. Це стосується не лише американських санкцій, а й санкцій інших країн світу», – зазначила вона.

«Окрім загального згубного впливу на російську економіку, санкції також вплинуть на місцевих олігархів. Протягом тривалого часу приблизно півтори сотні людей в Росії контролювали понад третину усіх грошей. Це – вражаюча статистика. Тож якщо застосовувати санкції цілеспрямовано на такі групи бізнесменів, незабаром росіяни усвідомлять, що політика Путіна руйнівна за своєю суттю не лише для сусідніх країн, а й для Росії. Тож давайте трошки почекаємо, щоб ефект краще проявився», – заявила Марсі Каптур.

Вона також зазначила, що очікувала від деяких країн «жорсткішої реакції». «Проте їхня обережність пояснюється залежністю від російського газу», – додала політик.

Раніше у США заявляли, що готові запровадити проти Росії третій, секторальний, рівень санкцій у разі, якщо вона і далі дестабілізуватиме ситуацію в Україні.