Пушилін у Москві допустив імовірність переговорів із Києвом за посередництва Росії

Денис Пушилін

Угруповання «Донецька народна республіка» готове до переговорів із українською владою за умови посередництва Росії. Про це у Москві заявив один із лідерів «ДНР» Денис Пушилін.

Він зазначив, що угруповання має кілька тем до обговорення, зокрема створення гуманітарного коридору, обмін полоненими і «виведення незаконних збройних формувань із території Донбасу». Представник «ДНР» також заявив, що виступає за «введення на територію південного сходу миротворчого контингенту Росії».

Раніше Державна прикордонна служба пояснила перетин Пушиліним українсько-російського кордону тим, що він, імовірно, скористався пунктом пропуску, на якому, всупереч домовленостям сторін, Росія продовжує роботу.

Президент України Петро Порошенко у своїй інавгураційній промові пообіцяв амністію тим проросійським сепаратистам, «на чиїх руках немає крові українських воїнів та мирних людей, і тим, хто не причетний до фінансування тероризму».

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у середу підтвердив контакти російської сторони з сепаратистами на сході: він заявив, що Росія передає через них гуманітарну допомогу.