Коломойський запропонував відгородитися від Росії стіною

Ігор Коломойський

Голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігор Коломойський пропонує президенту України Петру Порошенкові схвалити проект будівництва укріпленої стіни вздовж кордону з Росією завдовжки 1920 кілометрів. Відповідний інженерний проект і техніко-економічне обґрунтування будівництва передали в адміністрацію президента, повідомив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник.

Проект передбачає зведення на кордоні суцільної металевої огорожі з надміцної сталі з колючим дротом. «За шість місяців можна виконати цей проект», – цитує Олійника агентство «Інтерфакс-Україна».

За його словами, вартість проекту – близько 100 мільйонів євро. Будівництво стіни передбачене на території Донецької, Харківської та Луганської областей. «Фінансування цього проекту передбачається за рахунок благодійних фондів. Усе, що треба для реалізації цього проекту, виготовляється в Україні, з цієї точки зору це хороший інфраструктурний проект, який спирається на українську промисловість», – зазначив заступник Коломойського.

Згідно з проектом, підходи до огорожі мають перегороджуватися глибокими та широкими ровами й колючим дротом як із російського, так і з українського боку. Закритий для проникнення випадкових людей простір між ровами й огорожею має бути повністю замінований сигнальними та протипіхотними мінами. Уздовж усієї стіни пропонують розташувати мотоманеврені групи українських військ, прикордонників та Нацгвардію України.

В адміністрації президента пропозицію Коломойського поки не коментували.