Росія вимагає від України відшкодувати збитки, завдані нападом на посольство

Російське посольство після мітингу 14 червня

Міністерство закордонних справ Росії направило у Міністерство закордонних справ України ноту з вимогою покарати винних у нападі на посольство Росії в Києві, а також відшкодувати збитки, завдані такими діями. Про це заявив глава російського МЗС Сергій Лавров.

«Вимагатимемо внятної реакції наших українських колег», – зазначив він.

Лавров також заявив, що виконувач обовʼязків міністра закордонних справ України Андрій Дещиця, на його думку, дозволив собі «заяви, що переходять межу пристойності». «Не знаю, як він тепер із нами спілкуватиметься і працюватиме», – додав російський міністр.

Напередодні під час мітингу під посольством Росії у Києві в.о. міністра закордонних справ Андрій Дещиця, який намагався заспокоїти учасників акції, повторив рядки з пісні, у якій прізвище російського президента повʼязують із нецензурним словом. Сам Дещиця пізніше пояснив, що всі його дії під посольством були спрямовані на вгамування ситуації.

Протести біля російського посольства у Києві відбулися стихійно – після того, як 14 червня в Луганську озброєні бойовики збили літак з 49 українськими військовими. За даними МВС, в акції брали участь близько півтисячі осіб.