Путін: Росія не є стороною конфлікту в Україні

Володимир Путін

Росія не висуває попередніх умов для початку переговорів між Києвом і представниками сходу України, заявив президент Росії Володимир Путін.

«По-перше, ми ніяких попередніх умов під час переговорів між київською владою і сходом України не висуваємо. Насамперед тому, що Росія не є стороною в цьому конфлікті», – сказав Путін сьогодні у Відні.

Водночас він наголосив, що неможливо обійтися без того, що переговори мають розпочатися «про майбутній устрій самої України із забезпеченням законних прав і інтересів тих людей, які проживають на південному сході країни».

Вчора після переговорів у Донецьку сепаратисти заявили, що готові пристати на перемир’я і припинити вогонь до 27 червня. Але, за даними української влади, порушують перемир’я.

Керівник групи інформування про АТО Владислав Селезньов сьогодні повідомив, що бойовики під Слов’янськом збили український вертоліт Мі-8, за попередніми даними, всі дев’ять людей, які перебували на борту, загинули.

Міжнародна спільнота закликає російського президента відвести війська від кордону з Україною і припинити підтримку бойовиків на сході України.

Путін сьогодні звернувся до Ради Федерації Росії з пропозицією скасувати рішення про використання російської армії на території України.