США: Росії лишилися лічені години, щоб підтримати перемир’я в Україні

Джон Керрі (попереду) і Лоран Фаб’юс під час зустрічі в Парижі, 26 червня 2014 року

Для Росії критично важливо, щоб вона «протягом буквально наступних кількох годин» засвідчила, що підтримує припинення вогню на Сході України і вживає заходів із метою роззброєння сепаратистів і заохочення їх перейти до «легітимного процесу», заявив у четвер державний секретар США Джон Керрі.

Західні союзники мали б за краще все ж не бути вимушеними до режиму санкцій проти Росії через її поведінку, додав він у Парижі після переговорів із міністром закордонних справ Франції Лораном Фаб’юсом.

Your browser doesn’t support HTML5

Росія має вжити заходів до роззброєння сепаратистів «буквально наступними годинами» – Керрі

США вже багато разів попереджали, що готові найближчим часом запровадити проти Росії третій етап широких економічних санкцій, якщо вона зірве мирний план президента України Петра Порошенка, і працюють із Європейським союзом над узгодженням таких санкцій.

У п’ятницю відбудеться саміт Євросоюзу, одним із питань якого буде розгляд можливості таких санкцій із боку ЄС, залежно від дій Росії.

Союзники наголошують, що вимагають від Росії саме реальних дій, а не лише заяв чи символічних кроків на підтримку мирного плану.