На Кіровоградщині міліція вдруге зупинила колону активістів, які їхали пікетувати прокуратуру

За чотири кілометри від Кіровограда міліція перепинила рух автоколони з активістами з Дніпропетровська, які їхали на пікетування Кіровоградської обласної прокуратури. Про це Радіо Свобода у четвер увечері повідомили активісти партії «Правий сектор», які організували акцію.

За даними активістів, рух їхньої колони, яка складається з двох автобусів і двох легкових авто, на трасі неподалік від Кіровограда заблокували за допомогою двох вантажних фур і близько двох десятків правоохоронців з автоматами.

«Нам пояснили, що нас зупинили, буцімто, через те, що ми створюємо загрозу ДТП. На місце події прибули наші адвокати й журналісти місцевих ЗМІ. Тоді нас пропустили. Однак, коли ми в’їхали до Кіровограда, нас зупинили повторно. Приїхала оперативно-слідча група. Зараз ми з’ясовуємо, які є до нас претензії. Наша думка така: міліція має намір не пропускати нас, аби ми не змогли провести заплановану акцію», – повідомили Радіо Свобода активісти.

Як сказали активісти, через учорашнє затримання їхніх людей на Долинському нафтопереробному заводі вони оголосили мобілізацію своїх прихильників на акцію протесту: у Кіровограді в четвер вони мали намір люструвати керівника обласної прокуратури і домагатись звільнення затриманих.

У середу на Кіровоградщині, на території нафтопереробного заводу в місті Долинська, затримали дев’ятьох дніпропетровців, членів «Правого сектора». За даними зі Штабу національного захисту Дніпропетровської області, ті діяли на прохання зі штабу – мали перевірити інформацію про те, що власники та керівництво заводу причетні до фінансування озброєних сепаратистів на Донбасі. Там їх затримали правоохоронці.

Водночас у прокуратурі Кіровоградської області заявили, що на територію нафтопереробного підприємства «увірвалася група невідомих озброєних осіб у складі 9 чоловік», чоловіків роззброїли, їхні особи встановлюють.