Тимошенко закликає запровадити воєнний стан на Донбасі

Your browser doesn’t support HTML5

Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко заявляє про необхідність перейти до більш рішучих дій після закінчення терміну, відведеного на складання зброї, і запровадити воєнний стан на Донбасі.

«Сьогодні спливає той термін, який був виділений на проведення цих мирних ініціатив, і сьогодні цілком зрозуміло, що РФ ці мирні ініціативи не підтримала, не долучилася до них, не скористалася цим шансом. Ще до 22:00 є час, і ми будемо сподіватися, що Росія покине територію України, дасть нам мир, дасть нам спокій. Але в той же час, якщо цього не відбудеться, нам треба діяти рішуче», – заявила Тимошенко після відвідування в госпіталі поранених в АТО військовослужбовців.

«Я переконана, що після завершення мирної односторонньої ініціативи України треба вводити на частині територій Донецької і Луганської областей воєнний стан», – додала вона.

Тимошенко також запевнила, що у разі внесення президентом такої пропозиції до парламенту, партія «Батьківщина» і її фракція одностайно підтримають цю ініціативу.

Сьогодні о 22:00 спливає термін перемирʼя, оголошеного на сході президентом України Петром Порошенком. Глава держави обіцяє після повернення у Київ сьогодні ввечері обговорити з силовиками можливе продовження режиму перемирʼя, запровадженого на Донбасі.