Україна в ОБСЄ критикує Росію за права людини у Криму

Руслан Кошулинський, архівне фото

Заступник голови Верховної Ради Руслан Кошулинський різко розкритикував у суботу дії Росії в Україні і порушення нею прав людини в незаконно анексованому нею Криму. Виступаючи на сесії Парламентської асамблеї Організації з безпеки і співпраці в Європі, що відбувається у столиці Азербайджану Баку, він звернув особливу увагу на важке становище кримськотатарської громади в окупованому півострові.

Руслан Кошулинський також закликав Росію піти на реальні кроки, щоб підтримати мирний план президента України Петра Порошенка. Цей план, сказав він, свідчить про політичну волю України досягти мирного залагодження кризи.

Інший представник України, народний депутат Олег Зарубінський, голова Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї ОБСЄ, заявив, що Україна – не ворог Росії, але Росія є очевидним агресором,. «Ми не ініціюємо, щоб Росії було погано, ми просто хочемо, щоб нас залишили у спокої», – сказав він в інтерв’ю азербайджанській службі Радіо Свобода в Баку, де відбувається сесія ПА ОБСЄ.

Your browser doesn’t support HTML5

Зарубінський: Україна – не ворог Росії, але Росія – агресор

Становище в Україні розглядатимуть на сесії 1 липня. Серед документів до розгляду – проект резолюції ПА ОБСЄ «Очевидне, грубе і невиправлене порушення Хельсінкських принципів Російською Федерацією».