Українських прикордонників можуть пустити на російський бік – Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Українські прикордонники та представники ОБСЄ можуть бути розміщені на російських пунктах пропуску для контролю за українськими пунктами «Ізварине», «Довжанський» і «Червонопартизанськ», які захопили сепаратисти. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров за підсумками чотиристоронньої телефонної розмови між президентом України, канцлером Німеччини, президентами Франції та Росії.

«Зрозуміло, і я хочу на цьому наголосити, що запрошення і українських прикордонників, і представників ОБСЄ діє на період збереження режиму припинення вогню. Ми сподіваємося, що ця ініціатива російського президента дозволить всім, від кого це залежить, підтримати і забезпечити ухвалення рішення про продовження рішення щодо припинення вогню», – зазначив Лавров.

Під час сьогоднішньої чотиристоронньої телефонної розмови український президент Петро Порошенко заявив, що домовленості щодо врегулювання ситуації на Донбасі, досягнуті під час попередньої розмови у такому ж форматі, не були виконані.

За інформацією прес-служби українського президента, сторони погодилися найближчим часом організувати консультації тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомила сьогодні прес-служба президента Франції, під час чотиристоронньої телефонної розмови сторони погодилися ухвалити домовленість про двостороннє припинення вогню між українською владою й сепаратистами.

Президент України Петро Порошенко за підсумками наради з керівниками українських силових відомств 27 червня ухвалив рішення про продовження режиму припинення вогню ще на 72 години. Термін перемир’я збігає 30 червня о 22:00.