Порошенко доручив силовикам зробити все для звільнення журналістів із полону бойовиків

Настя Станко

Президент Петро Порошенко доручив силовикам ужити всіх заходів для швидкого звільнення журналістів, захоплених у заручники на сході України.

За інформацією прес-служби президента, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков за дорученням глави держави провів засідання в центрі антитерористичної операції, під час якого було створено відповідну робочу групу.

«Під час засідання було створено робочу групу на чолі з керівником управління інформаційної безпеки Нацгвардії Юрієм Стецем, якій доручено координувати дії оперативних служб щодо звільнення журналістки «Громадського ТБ» Анастасії Станко й оператора Іллі Безкоровайного, захоплених бойовиками у заручники», – йдеться в повідомленні.

Президент заявив, що треба зробити все можливе для швидкого звільнення захоплених журналістів, а також для гарантування безпеки всіх представників ЗМІ, які працюють у зоні АТО.

Тим часом, представник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко заявив, що захоплені в полон журналісти живі.

За його словами, ведуться переговори про їх звільнення.

30 червня журналістку «Громадського телебачення» Настю Станко й оператора Іллю Безкоровайного захопили в полон представники угруповання «ЛНР».