Україна погодиться тільки на двостороннє припинення вогню – Клімкін

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін

Українська влада готова погодитися лише на двостороннє припинення бойових дій на Днбасі. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на прес-конференції за підсумками чотиристоронньої міністерської зустрічі в Берліні.

«Ми повинні домогтися двостороннього припинення вогню, яке відбуватиметься під моніторингом ОБСЄ. Ми втратили багато часу, багато життів, в період одностороннього припинення вогню з боку українських сил», – наголосив Клімкін.

Голова українського МЗС спростовує інформацію російських ЗМІ, що його викликали на цю зустріч, щоб Україна відновила режим перемир’я. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

«Російське телебачення каже, що ЄС і Росія викликали мене, щоб Україна відновила припинення вогню. А може це колегу Лаврова викликали, щоб Російська Федерація припинила агресію?», – зазначає Клімкін.

У сьогоднішніх переговорах у Берліні брали участь керівники МЗС Украхни, Росії, Німеччини і Франції.

Перемир’я, оголошене Порошенком, закінчилося ввечері 30 червня. За час перемир’я бойовики не припиняли вогню і обстрілювали позиції українських силовиків, внаслідок чого загинули понад 20 військових.