СБУ проти російського журналіста Кисельова відкрили кримінальне провадження

Дмитро Кисельов

Служба безпеки України розслідує кримінальне провадження стосовно російського журналіста Дмитра Кисельова за статтею Кримінального кодексу України «фінансування тероризму».

«Організатори і фінансисти тероризму в Україні сьогодні не лише стають підозрюваними, але стосовно них, зокрема керівника цього інформаційного агентства, проводиться розслідування за статтею «фінансування тероризму, сприяння терористичній діяльності», – повідомив глава СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, фінансування сепаратизму і тероризму в Україні здійснюється з допомогою і російських банківських установ, і колишніх українських посадових осіб, зокрема, з Міністерства оборони.

«Третя складова, яку ми задокументували, – це, зокрема, через Міжнародний інститут преси, очолюваний паном Кисельовим, який так підступно і нахабно коментує й перекручує інформаційну ситуацію з України, у тому числі через цей інститут. Через цей інститут іде фінансування сепаратистських організацій», – сказав глава СБУ.

Він додав, що спецслужба України спільно з Держфінмоніторингом одразу ж блокує відповідні рахунки, після того, як про них стає відомо.