Штаб АТО заявляє про нове підтвердження підтримки сепаратистів Росією

Речник штабу антитерористичної операції Владислав Селезньов заявив сьогодні про нове підтвердження факту підтримки дій бойовиків на території України з боку Росії.

Як написав він у фейсбуці, після одного з обстрілів військ АТО бойовиками неподалік кордону з Росією на залишених ними позиціях виявили міномети російського виробництва. Там же знайдена велика кількість залишків сухих пайків російського виробництва, чохол на шолом старого зразка Збройних сил Росії з маркуванням належності до військової частини 17-ї окремої мотострілецької бригади.

Згодом було встановлено, що міномети були завезені в Україну з території Росії, додав Селезньов – командування антитерористичної операції має достатні докази, відео- й фотоматеріали слідів перетину державного кордону. За цими даними, після перетину державного кордону з Україною артилерійські підрозділи з території Росії пересувалися автомобільним транспортом, піднялися по лісопосадці та пшеничному полю на північ від кордону й розгорнули дві мінометні батареї, з яких у ніч на сьогодні здійснили обстріл розташування підрозділів Збройних сил України, в результаті якого один український військовослужбовець загинув і п’ятьох було поранено.

Сьогодні ж українські силовики відкрили в Києві цілу виставку зразків зброї й військової техніки, яка, за словами організаторів, надійшла сепаратистам із Росії й була захоплена в перебігу боїв, а також інших доказів причетності Росії до підтримки проросійських бойовиків, що діють у частині Донецької й Луганської областей.