У Слов’янську вже є українське телебачення, тим часом на вулиці – МВС

У місті Слов’янську Донецької області, нещодавно визволеному від проросійських сепаратистів, уже транслюють українське телебачення – для перегляду українських телеканалів екран встановили біля міськради, повідомив у суботу радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк.

А на центральній площі міста через гучномовець транслюються новини українського радіо, наводить його слова прес-служба МВС.

Слов’янськ, який тривалий час перебував під окупацією сепаратистів, був місцем серйозних боїв. Унаслідок постійних обстрілів сепаратистами позицій українських військ на головній висоті над містом, горі Карачун, був пошкоджений розташований там передавальний центр, а також знищена трансляційна телевежа. Тепер у місті й околицях наразі не транслюється ніякий телесигнал.

Сепаратисти, захоплюючи телецентри на окупованих ними територіях, вимикають там мовлення українських телеканалів і радіостанцій і вмикають натомість прокремлівські російські пропагандистські канали. В Україні в суді розглядається справа про заборону трансляції цих каналів.