Барикади Майдану у столиці Британії проти міфів Кремля

Барикади Майдану у Лондоні

Лондон – Українські активісти у Лондоні зібрали близько 7 тисяч американських доларів на допомогу обороні України. Чергові кошти отримали у межах кількаденних заходів «Днів України у Лондоні», де відвідувачі могли більше дізнатися про протести на київському Майдані, а також про теперішні події.

Один з координаторів акцій Сергій Бурнус повідомив Радіо Свобода, що упродовж 10-13 липня зібрано 4360 англійських фунтів стерлінгів (близько 7 тисяч доларів США). Загалом за 8 місяців активістами у Лондоні на допомогу Україні зібрано близько ста тисяч фунтів стерлінгів.

Для організації заходів лондонська група «Євромайдан» об’єднала зусилля з найстарішою і найбільшою організацією української діаспори, Союзом Українців Великої Британії (СУБ), і скористалася підтримкою Міністерства закордонних справ України.

Щоб відтворити атмосферу подій останніх місяців на київському Майдані, перед будівлею СУБ в Лондоні були споруджені імпровізовані барикади й намети.

Барикади Майдану у Лондоні

Фотографії загиблих «Меморіалу небесної сотні» нагадували відвідувачам про тяжку і криваву ціну, яку заплатили і далі платять українці за прагнення до свободи.

Кремлівська пропаганда, на жаль, працює і продовжує робити свою роботу навіть в Лондоні
Ігор Гаврилко

«Розмовляючи із друзями та колегами на роботі, я зрозумів, кремлівська пропаганда, на жаль, працює і продовжує робити свою роботу навіть в Лондоні», – поділився спостереженнями Ігор Гаврилко, один з ініціаторів проекту. «Саме тому виникла ідея відкрити світові справжню Україну за допомогою робіт художників, фотографів, через мову плакатів і образи фільмів про Майдан», – зазначив Гаврилко.

Ми приїхали в Лондон, щоб розвіяти міфи та жахи, які розповсюджують численні ідеологи та агенти кремлівської «імперії зла
Сергій Фоменко

«Ми приїхали в Лондон, щоб розвіяти міфи та жахи про Майдан, Україну і українців, міфи, які розповсюджують численні ідеологи та агенти кремлівської «імперії зла». Адже на кордонах цієї «імперії» з’явилася нова реальність – країна вільних людей, яка не хоче жити в темряві і мороку», – розповів український співак і музикант Сергій Фоменко в день відкриття проекту.

У межах заходів минулого тижня у Лондоні працювала фотогалерея робіт Ігоря Гайдая «Обличчя Майдану» та виставка художніх полотен циклу «Стіна» Матвія Вайсберга.

Лондонська група «Євромайдан» за час із листопада 2013 року організувала понад 160 демонстрацій і пікетувань у столиці Великої Британії, а також зібрала значні суми грошей, які переправляють на допомогу в Україну.