Українська армія не стріляє по житлових кварталах Луганська – активістка

Упродовж тижня у Луганську триває обстріл житлових кварталів (фото зроблене 15 липня 2014)

Українська армія не стріляє по житлових кварталах Луганська, місто обстрілюють самі бойовики. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода зазначила луганська активістка Наталія Пшенянік.

Вона наголошує, що бойовики у Луганську у житлових кварталах ставлять машини з установками «Град» та «б’ють» по позиціях української армії. А поруч з «Градами», за словами Пшенянік, перебувають російські журналісти, які чекають відповіді на їхню провокацію.

«Українські військові відповіді на території міста не дають, це я можу сказати чітко, бо ми відслідковуємо ситуацію, спілкуємося з людьми, які там залишилися та які нас інформують. Вісімдесята аеромобільна бригада знаходиться в аеропорту Луганська п’ятий місяць, беззмінно, хлопців взагалі не змінюють. Мені важко уявити їх емоційний стан, хоча я знаю, що там дуже високий рівень патріотизму. Кожного дня, кожної ночі, 2-3 рази на день їх обстрілюють з установок «Град», – наголошує Пшенянік.

За повідомленням прес-служби Луганської міської ради, у п’ятницю у місті тривав масований обстріл, загинуло понад 20 людей.

Упродовж тижня у Луганську триває обстріл житлових кварталів з артилерійської зброї. Як стверджує речник антитерористичної операції Владислав Селезньов, це роблять озброєні проросійські сепаратисти. Цю ж версію підтримують у соцмережах мешканці міста, які пишуть, що ракети по околицях летять із центру міста. Натомість ЗМІ, наближені до проросійських сепаратистів, заявляють, що житлові квартали Луганська обстрілювала Національна гвардія України.