Міжнародний експерт: знайдено 200 тіл загиблих у авіакатастрофі «Боїнга-777»

Поїзд, яким сьогодні до Харкова привезли останки жертв катастрофи літака, 22 липня 2014 року

Знайдено тіла 200 загиблих в авіакатастрофі «Боїнга-777», індентифікуватимуть їх експерти не в Україні, а в Нідерландах. Про це заявив голова місії Нідерландів в Україні Ян Тайндер сьогодні в Харкові.

«Наскільки нам відомо, і про це зараз можемо говорити впевнено: відомо про 200 жертв. Це означає, що досі залишаються тіла на території, де сталась катастрофа. І вони будуть знайдені, ми мусимо це зробити», – розповів він.

За словами експерта, робота на місці катастрофи є складною, адже доводиться координувати багато спеціалістів із різних країн, що спілкуються різними мовами. Він зазначає: головний пріоритет експертів – працювати обережно й уважно, щоб врешті-решті усі родичі загиблих могли поховати своїх рідних. Також він додав, що експерти на місці не можуть визначити національність того чи іншого загиблого, тож над цим питанням працюватиме експертна місія в Нідерландах.

За словами Тайндера, поки не відомо, скільки триватиме робота місії та чому в медіа час від часу з’являються різні дані про кількість знайдених тіл. Він підкреслив, що місія робить усе можливе, щоб знайти всіх постраждалих.

Як заявив голова місії, 23 липня борт з останками загиблих в катастрофі малайзійського «Боїнга-777» вилетить з Харкова в Нідерланди.

Раніше сьогодні голова урядової комісії, перший віце-прем’єр Володимир Гройсман повідомив, що, за попередніми даними, в поїзді, що прибув до Харкова, є 282 тіла загиблих і 87 фрагментів тіл, які, за попередніми даними, належать 16 особам.