Медведчук подав до суду на Парубія і вимагає 2 гривні – секретар РНБО

Секретар РНБО Андрій Парубій

Лідер громадської організації «Український вибір» Віктор Медведчук подав до суду на секретаря РНБО Андрія Парубія за те, що він назвав його «злочинцем» і вимагає 2 гривні компенсації. Про це Парубій повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Кум Путіна та його особистий друг Віктор Медведчук подав на мене до суду за те, що я назвав його злочинцем. Хтось сумнівається в тому, що Медведчук – злочинець?! Характерно, що Медведчук оцінив свою «честь та гідність» у 2 (дві) гривні», – зазначає Парубій.

Секретар РНБО каже, що судове засідання має відбутися «5 серпня о 15:00 у кабінеті №17 на Хрещатику, 42-А під головуванням судді Бортницької В. В».

За словами Парубія, він починає збирати матеріали, щоб подати позов до суду з вимогою заборонити організацію «Український вибір» як «антиукраїнську та злочинну».

Наприкінці червня секретар Ради національної безпеки й оборони України Андрій Парубій заявив, що Росія здійснювала фінансування екстремістських груп на Донбасі через лідера руху «Український вибір» Віктора Медведчука, який є кумом президента Росії Володимира Путіна. Парубій наголосив, що Медведчук не може бути учасником переговорів із врегулювання ситуації на сході країни, оскільки він сприяв вторгненню російських військ в Україну.

Після цього Віктор Медведчук висунув вимогу Андрію Парубію спростувати інформацію про його причетність до фінансування екстремістських груп, що діють на сході України.