Півтисячі діячам культури Росії можуть заборонити в'їзд до України – Геращенко

Антон Геращенко, радник міністра внутрішніх справ України

МВС розглядає питання про заборону на в'їзд до України для 500 діячів культури Росії, які підтримали анексію Криму і позитивно оцінюють сепаратистські настрої на сході України. Про це радник міністра МВС Антон Геращенко написав на своїй сторінці в Facebook.

«Ми зараз, зі свого боку готуємо список щодо заборони в'їзду в Україну близько 500 російських діячів, які схвалили анексію Криму і розділ України», – повідомить Антон Геращенко, коментуючи ситуацію, яка сталася на пляжі нічного клубу «Ібіца» в Аркадії, коли активісти намагалися зірвати концерт української співачки Ані Лорак.

​За словами Геращенка, міліція діяла в рамках інструкцій, забезпечуючи громадський порядок в час, коли протестувальники намагалися зірвати концерт співачки. В разі виявлення доказів про неправомірні дії міліції, буде проводитись розслідування.

Відео користувача ВО Свобода Одеса у YouTube

​В неділю в Одесі кількадесят протестувальників намагалися зірвати концерт співачки Ані Лорак, звинувачуючи її у проросійських поглядах, захід перенесли з 10-ї вечора на опівніч, і в цьому проміжку, як стверджують у соцмережах очевидці, кілька учасників протесту отримали тілесні ушкодження від працівників міліції.

Раніше Міністерство закордонних справ Латвії внесло деяких громадян Росії в список іноземців, яким заборонено в'їзд до цієї країни, серед них Йосип Кобзон, Валерія і Олег Газманов.