МЗС вимагає від Росії припинити «злочинні дії»

МЗС України вимагає від Росії «покласти край злочинним діям, спрямованим проти незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України». Про це йдеться у повідомленні українського зовнішньополітичного відомства.

«4 серпня 2014 року нотою Міністерства закордонних справ України вкотре було висловлено категоричний протест російській стороні у зв’язку з актами агресії проти нашої держави, які було вчинено з 1 по 3 серпня. Зокрема, з території Росії завдано низку артилерійських ударів по позиціях Збройних сил України поблизу пунктів пропуску через державний кордон України «Довжанський», «Дякове» та Червонопартизанськ», населених пунктів Дякове і Станиця Луганська у Луганській області та населеного пункту Амвросіївка Донецької області», – мовиться у повідомленні.

В МЗС наголошують, що російська авіація продовжує перетинати український повітряний простір.

«У районах населених пунктів Благовіщенка, Герасимівка, Золотарівка, Красна Талівка, Широке та Юганівка Луганської області було зафіксовано вторгнення у повітряний простір України з території Росії одинадцяти вертольотів, зокрема, Мі-8, МІ-24 та КА-52», – зазначають в МЗС.

У зовнішньополітичному відомстві України заявлять, що Росія й надалі продовжує підтримувати бойовиків на Донбасі.

«Російські спецслужби продовжують надавати підтримку терористичним організаціям «Донецька народна республіка» та «Луганська народна республіка», а також засилати бойовиків-найманців в Україну для дестабілізації ситуації. Саме російською зброєю та за участю російських громадян ведуться бойові дії проти України та її народу», – наголошують в МЗС.

Анексія Росією Криму та її підтримка бойовиків на Донбасі стали причиною запровадження низки санкції Заходу проти Росії. Росія свою причетність відкидає.