Росія запроваджує ембарго на імпорт продуктів з країн ЄС, США, Австралії, Канади і Норвегії

Дмитро Медведєв

Прем’єр Росії Дмитро Медведєв повідомив, що підписав постанову уряду про запровадження ембарго на цілу низку категорій продовольства з ЄС, США, Австралії, Канади і Норвегії.

«На виконання указу президента я підписав постанову уряду. Росія вводить повну заборону на поставки яловичини, свинини, плодоовочевої продукції, тобто овочів і фруктів, м’яса птиці, риби, сирів, молока і молочних продуктів», – сказав Медведєв, відкриваючи засідання уряду.

Заборона набуває чинності негайно і діятиме протягом року.

«Фактично йдеться про введення ембарго на імпорт цілих категорій продукції з тих країн, які ввели економічні санкції щодо російських організацій і громадян», – наголосив Медведєв.

Your browser doesn’t support HTML5

Росія запроваджує ембарго на імпорт продуктів з країн ЄС, США, Австралії, Канади і Норвегії

У США раніше заявили, що заборона Москви на імпорт товарів лише поглибить ізоляцію Росії.

За словами речниці Білого дому Лаури Лукас Маґнусон, заходи, які запроваджує Москва проти західних компаній через те, що США і ЄС запровадили санкції проти Москви, у майбутньому вдарять по російській економіці.

Упродовж минулого тижня й початку нинішнього Євросоюз, а також США і низка інших країн оголосили про нові санкції проти осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії на дестабілізацію становища в Україні, зокрема втручання на сході України та анексію Криму.