Україна припинить вогонь біля місця катастрофи «Боїнга-777» після запиту експертів – уряд

Міжнародні експерти проводять пошукові роботи на місці авіакатастрофи на Донеччині (архівне фото)

Українська сторона відновить режим припинення вогню у 20-ти кілометровій зоні навколо місця падіння «Боїнга-777» на Донеччині відразу після отримання запиту від міжнародної групи з розслідування причин авіакатастрофи. Про це йдеться у повідомленні Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства.

«Спільну з експертами міжнародної групи вироблено домовленість, що припинення вогню буде запроваджено одразу після отримання відповідної заявки від наших міжнародних партнерів на продовження розслідування у зоні падіння літака. Водночас ми змушені вживати усіх можливих заходів з метою збереження зони падіння літака недоступною для терористів, які, намагаючись знищити докази, постійно здійснюють провокації з метою вчинення перешкод розслідуванню», – мовиться у повідомленні.

У Мінрегіонбуді зазначають, що на місці авіакатастрофи пасажирського лайнера недослідженими є як мінімум три територіальних зони з уламками літака.

У середу робота міжнародних експертів на місці падіння «Боїнга-777» тимчасово зупинена через погіршення ситуації з безпекою у регіоні. Як повідомив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте, міжнародні експерти повернуться на місце катастрофи, коли буде безпечно.

Фахівці з Нідерландів, Австралії та Малайзії почали роботи на місці збиття лайнера «Боїнг-777» на Донеччині, у результаті чого загинуло 298 людей.

Понад 220 трун із загиблими вже відправлені до Нідерландів.

Захід і Україна заявляють, що мають докази того, що літак збили проросійські бойовики із комплексу «Бук» за ймовірної підтримки Москви. Бойовики і Росія свою причетність відкидають.