Швейцарія скасувала візит голови російської Держдуми Наришкіна

Спікер Держдуми Росії Сергій Наришкін.

Парламент Швейцарії скасував запрошення спікеру Держдуми Росії Сергію Наришкіну відвідати нижню палату швейцарського парламенту. Про це йдеться у повідомленні на їхньому сайті.

«Від кінця минулого року в ситуації у Європі відбулися великі зміни. У такі моменти нейтралітет Швейцарії має особливе значення. Наразі запланований візит є несвоєчасним, відповідно, він не відбудеться», – мовиться у повідомленні.

Візит Наришкіна до Швейцарії мав відбутися 23-24 серпня для святкування 200-річчя російсько-швейцарських економічних відносин.

На початку місяця Євросоюз, а також США і низка інших країн оголосили про нові санкції проти осіб, компаній, банків і деяких секторів російської економіки через дії Росії на дестабілізацію становища в Україні, зокрема, втручання на сході України та анексію Криму.

Швейцарія також оголосила, що посилить свої санкції проти Росії після того, як свої санкції у відповідь на кризу в Україні посилили Європейський союз і США. Але так і не приєдналася до третього пакету обмежень.