Міліція вилучила партію зброї й боєприпасів у члена «Оплоту» в Києві

Співробітники міліції вилучили партію зброї й боєприпасів у члена організації «Оплот» у Києві, повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

«Оперативники затримали уродженця Чернігівської області в одному з відділень пошти. У посилці, яку одержав чоловік, правоохоронці виявили згорток і сім картонних коробок, у яких було понад 40 різних гранат, шість ручних протитанкових гранатометів, 35 запалів і майже п’ять тисяч патронів різного калібру. Іншу зброю співробітники столичної міліції виявили при огляді квартири затриманого», – йдеться в повідомленні.

Відповідно до нього, співробітники карного розшуку виявили на орендованій квартирі затриманого понад 3,5 тисяч патронів різного калібру, понад 20 гранат, а також запали й магазини до автомата Калашникова.

Крім цього, правоохоронці вилучили ноутбуки й мобільні телефони.

Затриманий повідомив, що він разом з товаришем входив в організацію «Оплот». За повідомленням, недавно його друг виїхав на схід України й попросив одержати кілька посилок у Києві, пообіцявши забрати їх до 24 серпня.

Слідство встановлює, чи дійсно затриманий не знав, що саме є в посилках.

Затриманому чоловікові 25 років, раніше він був судимий, мав постійне місце роботи в одній з комерційних структур. Останнім часом жив у Києві.

Зараз все вилучене приєднано до матеріалів кримінального провадження як речовинні докази, зброя й боєприпаси спрямовані на проведення експертизи.

За даними міліції, за цим фактом порушили кримінальне провадження за статтею 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.