Сили АТО зачищають Станицю Луганську – Тимчук

Військовий експерт Дмитро Тимчук

Сили антитерористичної операції зачищають від бойовиків Станицю Луганську – районний центр, розташований за 24 кілометри від обласного центру Луганщини, а також кілька менших населених пунктів. Про це повідомляє координатор руху «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

За його даними, бойові сутички тривають у районах Донецька, Луганська, Іловайська, напруженою залишається ситуація в районі Савур-Могили.

На південний схід від Луганська сили АТО посилюють оборону в районі Новосвітлівки і Хряшуватого. Метою таких дій є контроль ділянки траси М-04, яка сполучає Луганськ із рештою території, контрольованої угрупованням «ЛНР».

Сили АТО, твердить військовий експерт, знешкодили значну кількість живої сили бойовиків, а внаслідок артилерійських і авіаційних ударів знищені дві установки «Град», три танки і дві бойові машини десанту, захоплені два танки і дві бойові машини десанту противника.

Бойовики далі обстрілюють позиції українських силовиків, лише з території Росії здійснено дев’ять мінометно-артилерійських обстрілів, інформує Тимчук.