Уряд виділив на АТО 9,1 мільярда гривень – Яценюк

Арсеній Яценюк

Уряд виділив на ведення антитерористичної операції 9,1 мільярда гривень, заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час відвідання заводу компанії «Практика», яка бронює техніку для АТО.

«Тільки в Нацгвардію поставлено більше 200 машин, 600 одиниць техніки вже замовлено і буде поставлено до кінця року», – цитує главу уряду прес-служба Кабміну.

Він також зазначив, що відремонтовано ще додатково 11 тисяч одиниць техніки. «Закуплені шоломи, бронежилети. Але основне питання до Збройних сил – постачання цих бронежилетів і забезпечення військових бронею. Техніка є, танки є, гроші профінансовані», – сказав глава уряду.

Він повідомив, що сьогодні в Україні виготовляють техніку і бронюють її, причому все це дешевше за іноземні аналоги.

«КрАЗ, який є на 100% український і на 100% заброньований українською компанією, коштує в 2 рази дешевше, ніж такий же КрАЗ, якби ми купували в Еміратах. Три мільйони гривень нам треба платити за броньований еміратський КрАЗ і 1,8 мільйона гривень за український. Замовлення підписані, гроші виділені. Компанія здатна виготовляти кожен тиждень по одній броньованій машині мінімум. Ми забезпечили фінансування, виготовлення і відновлення. Військове начальство повинно забезпечити постачання і використання сил і техніки в АТО», – сказав глава уряду.

Наприкінці липня Кабінет міністрів України запропонував парламенту зміни до державного бюджету на 2014 рік, якими передбачається виділення 9,1 мільярда гривень на додаткове фінансування армії.