Порошенко пообіцяв мільярди гривень на оновлення армії

Президент України пообіцяв виділити значні асигнування на оновлення озброєння та військової техніки. Про це Петро Порошенко заявив у виступі на майдані Незалежності на параді з нагоди свята.

«Зараз із Хрещатика прямо в зону АТО прослідує колона нової, щойно закупленої, або випущеної, або відремонтованої техніки. Згідно з планом на 2015 – 2017 роки, на переозброєння та оновлення військової техніки заплановано виділити понад 40 мільярдів гривень. Це дозволить модернізувати, закупити нові та поставити у війська літаки, вертольоти, бойові кораблі та катери», – наголосив Порошенко.

«І це лише скромний початок. Ми повинні, обов’язково повинні постійно зміцнювати нашу армію. Бо хто шкодує грошей на своє військо, буде годувати чуже», – додав президент.

Відзначення 23-ї річниці Незалежності України відбувається на тлі антитерористичної операції, яка від квітня триває на Донбасі. Сили АТО намагаються повернути контроль над захопленими проросійськими бойовиками Донецьком, Луганськом та іншими населеними пунктами.