У Дніпропетровську створили «живий» тризуб

«Живий» тризуб у Дніпропетровську

У неділю ввечері у Дніпропетровську на площі Героїв Майдану тисячі жителів міста створили «живий» тризуб. Флеш-моб ініціювали й організували фанати футбольного клубу «Дніпро» з нагоди Дня Незалежності України.

Учасники акції намалювали крейдою на асфальті контури тризуба й вишикувались у кілька шеренг. Знак українського герба зайняв практично всю площу Героїв Майдану (колишню – Леніна), де раніше стояв пам’ятник Леніну.

Більшість людей прийшли на акцію у вишиванках та футболках з патріотичними написами, у руках вони тримали синьо-жовту символіку. За командою організаторів учасники запалили фаєри й почали скандувати «Слава Україні», «Герої не вмирають» тощо.

Організатори стверджують, що таким чином у Дніпропетровську вдалось створити найбільший в Україні «живий» національний герб.

Зараз на площі Героїв Майдану триває великий благодійний музичний марафон на підтримку армії, у якому беруть участь українські гурти «ТІК» та «ВВ», а також співачка Руслана Лижичко. Вночі планується феєрверк.

Відзначення 23-ї річниці Незалежності України відбувається на тлі антитерористичної операції, яка від квітня триває на Донбасі. Сили АТО намагаються повернути контроль над захопленими проросійськими бойовиками Донецьком, Луганськом та іншими населеними пунктами.