Путін виступив за переговори між офіційним Києвом і бойовиками на Донбасі

Президент Росії Володимир Путін вважає, що Київ має розпочати переговори з бойовиками на Донбасі. Про це він сказав під час виступу на молодіжному форумі «Селігер».

«Потрібно змусити українську владу розпочати предметні переговори. Не з технічних питань, що надзвичайно важливо, звісно, а гуманітарного спрямування – обмін полоненими, як вони кажуть, ще деякі питання. Потрібно субстантивно, дипломати люблять вживати це словечко, суттєво зрозуміти – які права будуть у народу Донбасу, Луганська, всього південного сходу країни», – зазначив Путін.

«Ось про це потрібно говорити, а потім уже легко, відносно легко, я впевнений, все-таки вирішуватимуться питання, пов'язані з кордоном, гарантуванням безпеки тощо», – додав президент Росії.

Володимир Путін заявив, що «те, що відбувається в Україні, – величезна спільна трагедія».

Росія не визнає факту вторгнення її військ на територію України, хоч відповідні заяви лунали вже з боку не лише України, але й низки країн Заходу. Постпред Росії в ООН Віталій Чуркін напередодні, однак, заявив, що «в Україні є російські добровольці».

Глава МЗС Росії Сергій Лавров у пʼятницю заявив, що міжнародна спільнота не має доказів вторгнення російських військ в Україну.