Український верхолаз Mustang виграв премію Troublemaker Award

Прапор України піднято над Москвою (фотогалерея)

Український верхолаз Mustang Wanted виграв цьогорічну премію Troublemaker Award, яка видається за порушення громадського спокою. Про це йдеться у повідомленні на сайті цієї премії. У якості винагороди Mustang отримає 10 тисяч доларів.

«Пофарбував зірку на верху московської сталінської висотки у синьо-жовтий колів українського прапора під час вторгнення Росії в Україну. Продав ексклюзивні права на відео російському пропагандистському каналу LifeNews за 5 тисяч доларів. А потім віддав ці гроші добровольчому батальйону «Донбас», який воює проти російських агресорів», – йдеться у повідомленні на сайті Troublemaker Award.

У 2013 році цю премію отримала Надія Толоконникова із екс-групи Pussy Riot.

20 серпня на шпилі відомої будівлі на Котельницькій набережній у центрі Москви з’явився український прапор, а верхівка золотистої зірки на шпилі будівлі була розфарбована синьою фарбою.

Поліція Москви затримала чотирьох підозрюваних: двох хлопців і двох дівчат, яким загрожує до семи років в’язниці. Український верхолаз Mustang Wanted, щоб не наражати на покарання непричетних людей, зізнався у цьому вчинку і заявив, що готовий здатися поліції в обмін на звільнення української льотчиці Надії Савченко.

Відзняте відео Mustang Wanted продав російському каналу LifeNews і заявив, що передає ці гроші добровольчому батальйону «Донбас».