Адвокати оскаржили ухвалу про проведення психіатричної експертизи льотчиці Савченко

Надія Савченко

Захист української льотчиці Надії Савченко оскаржив ухвалу слідства про призначення їхній підзахисній психіатричної експертизи. Про це у «Фейсбуці» повідомив один із адвокатів Савченко Микола Полозов.

«Сьогодні захист оскаржив ухвалу слідства про призначення комплексної стаціонарної психолого-психіатричної експертизи у порядку статті 124 КПК РФ як на імʼя голови Слідчого комітету РФ Бастрикіна, так і на імʼя генпрокурора РФ Чайки», – повідомив Полозов.

Він додав, що захист подав слідству клопотання про залучення першої партії доказів непричетності Савченко до незаконних діянь, які їй інкримінує російське слідство.

Пізніше адвокат написав у своєму «Твіттері», що найближчим часом ухвала про призначення експертизи буде оскаржена і в судовому порядку.

Суд Воронежа, де нині утримують українського офіцера Савченко, 27 серпня ухвалив рішення етапувати льотчицю до Москви для проведення психіатричної експертизи. Сама Надія Савченко у своїй письмовій заяві відмовилася від будь-яких медичних обстежень і контакту з лікарями.

Надії Савченко інкримінують причетність до вбивства під Луганськом двох російських журналістів. Сама вона свою провину відкидає. Захист льотчиці наголошував на тому, що російська сторона викрала офіцера на території України.